2020 - Prvé babätko - Obec Sedliská - Oficiálna stránka obce

SEDLISKÁ
OFICIÁLNA STRÁNKA OBCE
Prejsť na obsah

2020 - Prvé babätko

Anička Hudáková si pripísala na konto hneď dve novoročné prvenstvá

Prvým narodeným dieťatkom v novom roku v okrese Vranov nad Topľou je Anna Hudáková zo Sedlísk. Dievčatko sa narodilo vo vranovskej nemocnici 1. januára 2020 o 2.40 hod. Ako nám potvrdila Jana Fedákova zo Sveta zdravia, Anna sa zároveň stala aj prvým novorodencom narodeným v celej sieti nemocníc Svet zdravia.


Anička Hudáková je prvým bábätkom narodeným v novom roku nielen v okrese Vranov nad Topľou, ale aj v celej sieti nemocníc Sveta zdravia.

Mamička Veronika Hudáková ešte stihla doma silvestrovský prípitok. S úderom dvanástej hodiny však prišla zmena plánu. Manžel Pavol ju odviezol do nemocnice a Anna prišla na svet 2 hodiny a 40 minút po polnoci. Po pôrode vážilo dievčatko 3 500 gramov a meralo 52 centimetrov. „Termín som mala 6. januára, preto som bola na Silvestra doma, ale po polnoci sa to zmenilo. Do nemocnice som prišla 1.20 hod. a porodila som o 2.40 hod.,“ usmievala sa Veronika Hudáková.

Malú sestričku čaká doma braček Miško. Ako nám vysvetlili šťastní rodičia, meno pre syna vyberal otec a pre dcéru mama. Obidvom rodičom a malej Anne prišiel zablahoželať aj starosta Sedlísk Matej Sabol. „V prvom rade prajem všetko najlepšie v novom roku. Som si istý, že na 1. január 2020 nikdy nezabudnete. Bábätku, aj mamičke prajem pevné zdravie a veľa krásnych chvíľ prežitých v rodinnom kruhu,zaprial M. Sabol.  

V roku 2019 sa v Nemocnici Svet zdravia vo Vranove nad Topľou narodil rekordný počet 1 023 detí, z toho bolo 538 chlapcov a 485 dievčat. Doteraz najviac 1 015 novorodencov sa narodilo v roku 2017. Pripomenieme, že v roku 2018 prišlo vo vranovslej nemocnici na svet 985 novorodencov.



Návrat na obsah