2021 - Slávnosti remesiel a medu - Obec Sedliská - Oficiálna stránka obce

SEDLISKÁ
OFICIÁLNA STRÁNKA OBCE
Prejsť na obsah

2021 - Slávnosti remesiel a medu

Fotogaléria > 2021
Slávnosti remesiel a medu 5.8 – 8.8.2021
 
V mesiaci august patrí víkend tradičným „Slávnostiam remesiel a medu“ pod hradom Čičva (5.8 – 8.8.2021). Už druhý rok po sebe sa tieto slávnosti konajú v „light“ verzií z pandémických dôvodov.  Program bol postavený pre všetky vekové kategórie s rôznymi chuťami.  Samozrejme, že heslo „človek mieni a PánBoh mení“ platilo aj teraz. Začali sme neúspešne, nakoľko štvrtkové  večerné kino sme museli kvôli počasiu zrušiť.
Obavy pokračovali, nakoľko v sobotu na obed sme odštartovali 3.ročník cyklotúry „Kolesami po stopách Alžbety Báthory“ a kvalita trate bola ohrozená. Nová trasa bola zaujímavá, ale i fyzicky náročná. Dĺžka trasy 24km sa začala v Sedliskách pod hradom, prechádzala chotármi Kladzany, Tov. Polianka, Tovarné, Štefanovce, Ondavské Matiašovce a späť na prír.amfiteáter pod hrad Čičva. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným cyklistom za disciplinovanosť na hlav. cestách a vytrvalosť, starostom okolitých obcí za pripravenosť oddychových stojísk a chlapcom z DHZ Sedliská za dohľad počas trasy.
Sobotný večer sa niesol v duchu ochotníckeho divadla na prírod. amfiteátri. Vynikajúce  herecké výkony členov MO SČK predstavili hru „Už sú všetci v jednom vreci“, ktoré im prinieslo aj standing ovation. Poďakovanie patrí všetkým hercom za ich neúnavnú prácu a obetavosť s prípravou takého predstavenia pod taktovkou p.M.Kobulnickej. Nedeľa bola rozdelená na remeselnú a športovú časť.
V priestoroch bývalého kameňolomu sa nám predstavili remeselníci rôznych zručnosti, kde našu obec zastupovali včelár p.Tomčák a umenie háčkovania predstavila p.Kontúrová. V zrekonštruovanej hrobke r.Barkóczy bola predstavená maliarska tvorba p.Kočana. Programovú štruktúru zastrešovalo HZOS Vranov n/T pod vedením p.riaditeľky Mgr.M.Jurčovej.
Futbaloví priaznivci si pri príležitosti 90.výročia futbalu v obci užili slávnostné otvorenie novozrekonštruovanej hracej plochy futbalovým zápasom FK Sedliská vs OLD Star team Sedliská. Pripomenuli a poďakovali sme aj všetkým funkcionárom, ktorí dokázali tento šport v našej obci udržať takmer jedno storočie. Spestrením bol hudobno-zábavný program, v ktorom sa nám predstavili  ľudový rozprávač  Jožko Jožka a kvalitná ľudová hudba Konyare.
 
Poďakovanie patrí celému organizačnému teamu, FK Sedliská, DHZ Sedliská, MO SČK a zamestnancom OcÚ a poslancom OZ za pomoc počas príprav celej akcie.
 
Mgr.Matej Sabol – starosta obce

Cyklotúra - Kolesami po stopách Alžbety Báthory
Divadlo pod hradom Čičva
90. rokov futbalu v Sedliskách
Slávnosti remesiel a medu
Návrat na obsah