2022 - Deň rodiny 2022 - Obec Sedliská - Oficiálna stránka obce

SEDLISKÁ
OFICIÁLNA STRÁNKA OBCE
Prejsť na obsah

2022 - Deň rodiny 2022

Fotogaléria > 2022
Deň rodiny 2022

Deň rodiny pod hradom Čičva je novou aktivitou obce Sedliská, ktorá v spolupráci s DHZ Sedliská, MS SČK, OZ Pro futuro hradu Čičva pripravila športovooddychovú akciu pre deti, mamky, ockov i starých rodičov na prírodnom amfiteátri dňa 18. júna 2022. Celá aktivita bola zlúčením viacerých sviatkov – dňa matiek, dňa detí i dňa otcov. Pre detí bolo nachystaných veľa atraktívnych športových hier z projektu „Tréneri v škole“, s ktorými nám pomohli animátori a učitelia pod vedením p.riaditeľky (p.Halajová Zlatica) zo ZŠ JUH z Vranova n/T.  Maľovanie na tvár bolo pre detí takmer na poradovník, nakoľko bolo o to veľký záujem. So zaujímavou aktivitou prišli aj žiaci, ktorí prezentovali chemické pokusy priamo na pódiu.
Predviedli sa aj členovia MS SČK Sedliská, ktorí ukázali prvú pomoc pri úrazoch a vyskúšali ich aj priamo na našich deťoch.
Chutné včelie produkty i ukážku včelstva nám prezentovala rodina Tomčákova, ktorá sa včelám venuje už dlhé roky.
OZ Pro futuro (p.Hutka) malo pre detí nachystané športové atrakcie  priamo na hrade Čičva.
Ukážku výcviku psa nám predviedol i majster sveta p.P.Lengvarský, ktorý ukázal aj to, že psy vedia aj matematiku.
Akciu nám podporili aj hasiči z Vranova n/T, ktorí nás všetkých osviežili dúhovým oparom.
Hlavnou aktivitou bola samozrejme súťaž vo varení „Požiarnického guľášu“, kde patronát si zobrali chlapci z DHZ Sedliská. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 6 teamov z okolitých DHZtiek. Guľáše boli fantastické, a porota v 6členom zložení (sedliščanskí kuchári (3) a traja náhodní návštevníci) rozhodli, že najlepším guľášom sa bez protekcie stal guľáš DHZ Sedliská.
Počas programu vystúpili aj začínajúce hviezdy showbiznisu Alex & Denis, ktorí nám zlepšili náladu svojou interpretáciu modernej hudby.
V závere podujatia nám všetkým padla vhod penová show, ktorú pripravili DHZ Sedliská a potešili nejedno detské srdiečko, ktoré spestrila aj detská tombola.
Všetkým spoluorganizátorom, zamestnancom OcÚ patrí obrovská vďaka za prípravu, kvalitnú prezentáciu i ohľaduplnosť a trpezlivosť.
Už teraz vieme, aká výzva nás čaká o rok. Tešíme sa na Vás.
Mgr. Matej Sabol
starosta obce Sedliská.

Návrat na obsah